ЄС і Азія висловили підтримку Франції після теракту

ЄС і Азія висловили підтримку Франції після теракту

Заява
Укрінформ
Євросоюз і країни Азії солідарні із французами у боротьбі з тероризмом.

Про це йдеться у спільній заяві лідерів ЄС і країн Азії, оприлюдненій у рамках зустрічі, що проходить 15-16 липня у монгольський столиці Улан-Баторі.

"Ми єдині із французьким народом та його урядом", - озвучив президент Європейської ради Дональд Туск спільну заяву у зв'язку з терористичною атакою в Ніцці.

Європейські та азійські лідери наголосили на спільних зусиллях у боротьбі з тероризмом.

Як повідомляв Укрінформ, за останніми даними, число загиблих в результаті теракту в Ніцці зросло до 84 осіб, 18 людей перебувають у важкому стані. За попередньою інформацією МЗС України, в результаті теракту загинув один громадянин України, ще одна людина поранена.

Під час святкового салюту увечері 14 липня приблизно о 23:30 (за Києвом) велика вантажівка на повному ходу врізалася в натовп людей на Англійській набережній Ніцци. Водій спрямував транспортний засіб на тротуар, де були сотні людей. Вантажівка встигла проїхати 2 км, збиваючи на своєму шляху людей. Лише через півгодини цього кривавого руху водій зупинив авто навпроти готелю Westminster.

Поліція, яка прибула на місце теракту, застрелила водія. У місті було оголошено антитерористичну операцію. Усі правоохоронні органи та рятувальні служби переведені у вищий ступінь терористичної загрози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-