Спірні острови погіршили дипломатичні відносини Австралії й Китаю

Спірні острови погіршили дипломатичні відносини Австралії й Китаю

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп заявила, що не буде відмовлятися від своїх слів щодо важливості дотримання рішення міжнародного трибуналу щодо Південно-Китайського моря, незважаючи на критику з боку Китаю. 

Про це повідомляє The Guardian.

«Австралія разом з міжнародною спільнотою закликає обидві сторони розглядати арбітражне рішення як остаточне і обов’язкове... Мир, стабільність і процвітання у Східній Азії вимагає дотримання норм, визначених верховенством закону як для великих, так і для малих країн», – заявила вона.

Напередодні речник МЗС Китаю заявив, що Пекін «шокований» «некоректними зауваженнями міністра закордонних справ Австралії і сподівається, що Австралія не здійснюватиме кроків, які можуть зашкодити регіональному миру і стабільності».

За словами китайського дипломата, Австралія повинна приєднатися до міжнародної спільноти і не приймати «незаконне рішення» як норму міжнародного права.

«Ми сподіваємося, що Австралія не буде ставитися до терміну «міжнародне право» як до гри», – наголосили у Пекіні, підкреслюючи, що Китай поважає свободу судноплавства і польотів відповідно до міжнародного права.

Джулі Бішоп, яка попередила Китай, що його репутація постраждає, якщо він ігноруватиме рішення арбітражу, відмовилася відступати від своєї позиції.

Сьогодні вона повторила свою заяву, в якій відзначила, що Австралія «продовжить реалізацію свого законного права на свободу судноплавства і польотів», а також підтримує право інших країн робити те ж саме.

Фото: vestifinance.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-