Теракт у Ніцці: Рада оборони Франції зібрала термінове засідання

Теракт у Ніцці: Рада оборони Франції зібрала термінове засідання

Укрінформ
Надзвичайне засідання Ради оборони Франції у зв’язку з терактом у Ніцці під головуванням президента країни Франсуа Олланда розпочалося в Єлисейському палаці.

Про це повідомили в адміністрації французького президента, інформує кореспондент Укрінформу.

"Тероризм є головною темою надзвичайного засідання Ради оборони, яке було скликано президентом Республіки у зв’язку з нападом у Ніцці, внаслідок якого загинуло 84 особи", - йдеться у повідомленні.

У нараді під головуванням Франсуа Олланда беруть участь прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс, міністр оборони Жан-Ів Ле Дріан, начальник головного штабу Збройних сил країни П'єр де Вільє, керівники французьких спецслужб. До них у форматі відеоконференції приєднався міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов, який перебуває на місці трагедії.

Кількома годинами раніше президент Франції Франсуа Олланд під час свого звернення до французів заявив, що він скасував напередодні ухвалене рішення та вирішив продовжити на три місяці режим надзвичайного стану після 26 липня. Відповідний законопроект, за його словами, він внесе на голосування до парламенту вже наступного тижня.

Усього дві доби тому, 12 липня, керівник Генерального директорату внутрішньої безпеки Франції (DGSI) Патрік Кальвар висловив упевненість, що терористи "Ісламської держави" планують змінити тактику своїх дій у Франції. Зокрема, використати для терактів автомобілі, начинені вибухівкою.

Як повідомляв Укрінформ, за останніми даними, число загиблих в результаті теракту в Ніцці зросло до 84 осіб, 18 людей перебувають у важкому стані. За попередньою інформацією МЗС України, в результаті теракту загинув один громадянин України, ще одна людина поранена.

Під час святкового салюту увечері 14 липня приблизно о 23:30 (за Києвом) велика вантажівка на повному ходу врізалася в натовп людей на Англійській набережній Ніцци. Водій спрямував транспортний засіб на тротуар, де були сотні людей. Вантажівка встигла проїхати 2 км, збиваючи на своєму шляху людей. Лише через півгодини цього кривавого руху водій зупинив авто навпроти готелю Westminster.

Поліція, яка прибула на місце теракту, застрелила водія. У місті було оголошено антитерористичну операцію. Усі правоохоронні органи та рятувальні служби переведені у вищий ступінь терористичної загрози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-