Про махінації Volkswagen в Брюсселі та Берліні знали давно - ЗМІ

Про махінації Volkswagen в Брюсселі та Берліні знали давно - ЗМІ

Укрінформ
Про маніпуляції з програмним забезпеченням на автомобілях автоконцерну Volkswagen єврочиновники знали, або, принаймні, здогадувався, вже давно.

Про це інформує видання SPIEGEL.

«Єврокомісія могла знати вже в 2010 році, що автовиробник маніпулював показниками викиду на дизельних автомобилих – за п'ять років до того, як вибухнув скандал у вересні 2015 року. Однак нічого не зробила", - стверджує автор, посилаючись на внутрішні документи ЄК.

Очевидно, німецький уряд міг дізнатися про це не пізніше 2012 року.

Ще до 2010 року Єврокомісія мала на руках висновки експертів про дивне явище: якість повітря у містах поліпшувалося куди повільніше, ніж цього можна було б очікувати, враховуючи суворий контроль викидів шкідливих газів. Комісія навіть доручала провести заміри викидів вихлопних газів в реальних умовах руху, використовуючи для цього так звану Freeway Performance Measurement System. Саме ця технологія дозволила восени минулого року американцям викрити німецьких автовиробників у брехні.

У жовтні 2010 року на основі її показів також були зроблені цілком очевидні висновки. У травні 2012 року ЄК поінформувала про результати досліджень по електронній пошті міністерства країн-членів, в тому числі і ФРН. Однак всі спроби навіть зрадити справу розголосу наштовхнулися на шалений опір виробників, які доводили свою правоту. Потім були довгі розбори між чиновниками.

Сьогодні єврочиновники кажуть, що навіть не підозрювали про те, що мова йшла про таких масштабних порушеннях і були шоковані, як і всі інші.

У свою чергу, керівник програм розвитку VW Ульріх Айххорн сказав перед членами комісії з розслідування дизельгейта в Європарламенті, що йому соромно за цю ситуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-