Президент Франції оголосив про завершення режиму НС в країні 26 липня

Президент Франції оголосив про завершення режиму НС в країні 26 липня

Укрінформ
При цьому загроза безпеці з боку "фундаментальних ісламістів і фанатиків" зберігається.

Про це повідомляє "Лівий Берег".

"Президент Франції Франсуа Олланд підтвердив, що дія надзвичайного стану в країні, введена після серії терактів 13 листопада 2015 року, не буде продовжено. Нинішній термін НС в країні закінчується 26 липня", - йдеться в повідомленні.

Президент Франції заявив, що вважав за необхідне продовжувати дію надзвичайного стану "до того моменту, поки ми не зможемо бути впевненими, що у нас є закон і методи, які нам дозволять запобігати терористичні загрози". Олланд нагадав про проведену в минулі місяці реформу кримінального права, що наділила силові відомства великими повноваженнями.

"Я хотів би французам ясно дати зрозуміти, що режим надзвичайного стану не можна продовжувати вічно", - додав президент. На його думку, подібне продовження було б "безглуздим", оскільки означало б, що Франція "перестала бути республікою, в якій право діє при будь-яких обставин".

Як раніше повідомлялося, режим НС був введений у Франції зі схвалення парламенту після паризьких терактів 13 листопада, коли від рук радикальних ісламістів загинули 130 осіб і кілька сотень отримали поранення. У травні сенат Франції продовжив режим НС до 26 липня, тобто на час проведення у Франції європейського чемпіонату з футболу Євро-2016 і світового турніру з велогонки "Тур де Франс".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-