Новому главі МЗС Британії у світі пригадали старі

Новому главі МЗС Британії у світі пригадали старі "гріхи"

Укрінформ
У світі неоднозначно сприйняли призначення на посаду міністра закордонних справ Великої Британії Бориса Джонсона.

Зокрема, глава МЗС Франції Жан-Марк Еро назвав свого нового британського колегу брехуном.

"Ви бачили, яким був його стиль під час кампанії? Він багато брехав британцям. Тепер він - той, хто стоїть стіною на захисті своєї країни, але його відносини з Європою зрозумілі", - сказав він в інтерв'ю каналу Europe 1.

На думку Еро, вихід Британії з ЄС має відбуватися за хороших умов, але не на шкоду Євросоюзу.

Здивований призначенням екс-мера Лондона на посаду глави зовнішньополітичного відомства Британії і міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс.

Утім, це призначення він пояснює бажанням нового прем'єр-міністра Королівства створити команду, яка повністю підтримує Brexit.

"У мене склалося враження, що нова прем'єр-міністр дійсно назвала людей з табору Brexit, які хочуть виходу Британії з ЄС", - сказав він в інтерв'ю нідерландській радіостанції BNR.

При цьому Кундерс сподівається на спільну роботу з Джонсоном.

"Я не знаю, чи він вестиме переговори, поки що рано казати. Я ніколи не розмовляв з ним особисто, тому, відверто кажучи, ми маємо почекати і подивитись. Він яскрава особа, яка багато чого говорила про іноземних лідерів, тому я очікую, що ми з ним, як із міністром закордонних справ Великої Британії, принаймні матимемо цікаві зустрічі", - сказав Кундерс.

Голландське видання Dutchnews водночас нагадує, що у 2014 році тоді ще мер Лондона Джонсон назвав столицю Нідерландів Амстердам "неохайним" містом, а ліберальну політику країни щодо легких наркотиків "застарілою".

Як повідомлялося, екс-мер Лондона Борис Джонсон офіційно призначений на посаду глави Міністерства закордонних справ Великої Британії.

Джонсон відомий як один із ключових активістів кампанії за вихід Великої Британії з Європейського Союзу. Очікувалося, що після перемоги прибічників Brexit на референдумі він очолить уряд, однак Джонсон відмовився від участі у прем’єріаді.

Новим прем'єр-міністром Великої Британії стала Тереза Мей, яка перед тим очолила правлячу консервативну партію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-