Fitch прогнозує втрати

Fitch прогнозує втрати "Газпрому" на європейському ринку

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings прогнозує, що російська держкомпанія "Газпром" може в середньостроковій перспективі частково втратити свою частку на європейському ринку.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на огляд Fitch Ratings.

"Газпром" може втратити частину ринку або маржі прибутку в Європі в середньостроковій перспективі, однак серйозність втрат залежатиме від того, наскільки компанія готова піти назустріч вимогам європейських споживачів", - йдеться в повідомленні.

Водночас, як наголошується, низькі витрати на видобування і транспортування у "Газпрому", які оцінюються в $3 на мільйон британських термальних одиниць, і суттєві незадіяні потужності з видобутку газу, допоможуть йому впоратися з конкурентами.

Агентство вважає, що "Газпрому" варто відійти від прив'язки цін на газ до цін на нафтопродукти, знизити обсяги поставок на умовах "бери або плати", а також відмовитися від обмежень з перепродажу газу. Fitch також прогнозує зростання тиску на ринку по "Газпрому" з боку ринку зрідженого природного газу (ЗПГ).

Показово, що голова правління газового холдингу Олексій Міллер говорив протилежне, що частка "Газпрому" на європейському ринку ростиме, тому що головна тенденція в Європі - зниження внутрішнього видобування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-