Рада ратифікувала угоду щодо боротьби зі зміною клімату

Рада ратифікувала угоду щодо боротьби зі зміною клімату

Укрінформ
Народні депутати ратифікували Паризьку угоду щодо боротьби зі зміною клімату.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 279 нардепів.

На виконання розпорядження Президента України від 20.04.2016 постійний представник України при Організації Об’єднаних Націй Володимир Єльченко підписав від імені України Паризьку угоду під час урочистої церемонії, що проходила 22 квітня 2016 року у Нью-Йорку. 

Україна ратифікувала Рамкову конвенцію ООН про зміну клімату ще 1997 року. Конвенція є рамковим документом, який містить в основному загальні принципи та наміри, тоді як конкретні дії щодо скорочення викидів парникових газів нею не передбачені. Саме тому був підписаний Кіотський протокол, який закріпив кількісні зобов’язання щодо скорочення викидів парникових газів, але лише для невеликої кількості сторін конвенції.

Паризька угода прийде на заміну Кіотському протоколу та передбачатиме, що кожна сторона конвенції робитиме певні кроки щодо боротьби зі зміною клімату відповідно до своїх можливостей у світлі різних національних обставин.

Угода набере чинності, коли не менш як 55 сторін конвенції, на частку яких, за оцінками, припадає в сукупності щонайменше 55% загальних глобальних викидів парникових газів, здадуть на зберігання свої ратифікаційні грамоти, інструменти про прийняття, затвердження або приєднання. Наразі 19 сторін конвенції, на частку яких припадає в сукупності 0,18% загальних глобальних викидів парникових газів, вже ратифікували угоду. Відомо, що процедуру ратифікації пройшли Франція та Угорщина, інші держави-члени ЄС активно ведуть роботу у тому ж напрямку з метою пришвидшення набрання чинності зазначеною угодою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-