Королева Британії прийняла відставку Кемерона

Королева Британії прийняла відставку Кемерона

Укрінформ
У Букінгемському палаці Девід Кемерон подав Єлизаветі ІІ заяву про свою відставку з посади прем'єр-міністра Великої Британії. Королева її задовольнила.

Про це повідомляє DW.

"Девід Кемерон отримав аудієнцію королеви цього вечора та подав заяву про відставку з посади прем'єр-міністра та першого лорда Казначейства, яку Її Величність милостиво прийняла", - йдеться у  поширеній секретарем королеви з комунікацій заяві, яку цитує AFP.

Після Кемерона до резиденції королеви прибула міністр внутрішніх справ Великобританії Тереза Мей. Очікується, що їй Єлизавета ІІ запропонує сформувати новий уряд.

У своїй останній промові в парламенті Великобританії Девід Кемерон порекомендував своїй наступниці Терезі Мей вибудовувати тісні відносини з ЄС.

Нагадаємо, 24 червня, коли стали відомими результати референдуму щодо членства Великобританії у ЄС, Кемерон пообіцяв піти у відставку - до жовтня. Спершу його наступником хотіла стати низка політиків, проте кількість охочих стрімко зменшувалася. Після того, як 11 липня від боротьби за посаду глави уряду відмовилася Андреа Лідсом, міністерка внутрішніх справ Тереза Мей залишилася єдиною кандидаткою. Тоді ж Кемерон несподівано повідомив, що він піде у відставку вже 13 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-