Норвегія дасть $1,2 мільйона на проекти НАТО

Норвегія дасть $1,2 мільйона на проекти НАТО

Укрінформ
Норвегія надасть $1,2 млн на підтримку ініціатив НАТО для забезпечення стабільності в країнах на півдні і сході Альянсу.

Про це заявила прем'єр-міністр Норвегії Ерна Солберг, інформує The Local.

"Країна надасть 10 млн крон ($1,2 млн) для підтримки ініціатив НАТО для забезпечення стабільності в країнах на півдні і сході Альянсу", - підтвердила Солберг.

У свою чергу міністр закордонних справ Норвегії Берге Бренде зазначив, що стабільність у сусідніх областях Європи має важливе значення для безпеки країни.

Крім цього, повідомляється, що ще 1 млн крон ($120 тисяч) будуть передані до трастового фонду НАТО з метою розширення участі жінок у збройних силах Йорданії.

Норвегія також долучиться до цільового фонду зі створення Центру навчання і оцінки в Грузії. Мета центру полягатиме в модернізації сектору оборони та підвищенні оперативної сумісності грузинських збройних сил з НАТО.

"Нестабільна ситуація на півдні і сході представляє собою довгострокову проблему для безпеки Європи. Важливо, щоб ця проблема була вирішена не тільки за рахунок зміцнення нашої власної оборони і можливості стримування, потрібно також дати можливість нашим партнерам взяти на себе відповідальність за свою власну безпеку", - підкреслив Бренде.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-