Росія влаштувала в Чорному морі стрільби з крилатими ракетами

Росія влаштувала в Чорному морі стрільби з крилатими ракетами

Укрінформ
Новий корабель Чорноморського флоту РФ "Адмирал Григорович" вийшов у море для проведення на полігонах навчань артилерійської стрільби по морській та повітряній цілям.

Про це повідомив "Інтерфакс" з посиланням на представника ЧФ РФ капітана 1 рангу В'ячеслава Трухачева.

"Фрегат вестиме вогонь по морському буксируваному щиту і авіаційній мішені, що скидається. Для забезпечення дій корабля у морі залучені ракетний катер РК-109, морський буксир МБ-23 і фронтові бомбардувальники Су-24 Морської авіації Чорноморського флоту", - сказав Трухачев.

За його словами, найближчої доби "Адмирал Григорович" відпрацює організацію завдання ракетного удару в морському бою і оборону від засобів повітряного нападу противника.

Раніше повідомлялося, що в понеділок у Чорному морі біля берегів Болгарії стартували багатонаціональні навчання ВМС "Бриз 2016" за участю кораблів ряду країн НАТО і партнерів Північноатлантичного альянсу. Вони відбудуватимуться до 17 липня. Для участі в навчаннях у Чорне море увійшли кораблі ВМС Греції та Іспанії, а також 2 Постійної групи протимінних кораблів НАТО. Загалом до навчання залучено 25 кораблів, катерів і допоміжних суден.

Фрегат проекту 1135.6 "Адмирал Григорович" оснащений корабельним ракетним комплексом "Калібр-НК" з високоточною крилатою ракетою 3М-54ТЕ, багатоканальним зенітним ракетним комплексом "Штиль-1", зенітним ракетно-артилерійським комплексом "Палаш". На кораблі встановлена бойова інформаційно-керуюча система "Требование-М".

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-