Куратора Голосу Америки і Радіо Свобода не пустили до Росії

Куратора Голосу Америки і Радіо Свобода не пустили до Росії

Укрінформ
Голові американської Ради керуючих з питань мовлення і керівнику мовної компанії NBC Universal Джеффрі Шеллу при проходженні контролю на російському кордоні відмовили у в'їзді до країни.

Про це Шелл розповів The New York Times.

Шелл розповів, що був затриманий після прильоту в Москву. Під час проходження контролю його зупинили і відвели до маленької кімнати, де він провів наодинці півгодини. Після цього, за його словами, йому принесли документи російською мовою, які вимагали підписати. Шелл відмовився, заявивши, що не підписуватиме паперів, змісту яких не розуміє, після чого йому принесли переклади  англійською документів про відмову у в'їзді. Після цього його на три години зачинили в іншій кімнаті, а потім відправили рейсом в Амстердам.

За словами Шелла, причину відмови у в'їзді йому не пояснили. Він додав, що його візит до Росії був пов'язаний з питаннями кіновиробництва в країні.

Шелл завідує відділенням кіновиробництва NBC Universal, а також є головою американської Ради керуючих з питань мовлення (йому підконтрольні зокрема "Голос Америки" і Радіо "Свобода").

Фото: Rick Loomis / Los Angeles Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-