На зустрічі Ради НАТО-Росія говоритимуть про Україну

На зустрічі Ради НАТО-Росія говоритимуть про Україну

Укрінформ
Північноатлантичний альянс та Росія у середу, 13 липня, проведуть перші перемовини після узгодження самітом НАТО у Варшаві посилення східних кордонів блоку на тлі агресії РФ в Україні.

Ця зустріч стане другою від початку збройного конфлікту в Україні у 2014 році, пише DW.

"Союзники та Росія обговорять три теми - криза в Україні, військова прозорість та безпека у Афганістані", - наводить агенція AFP слова речниці Альянсу Кармен Ромеро.

У Альянсі також заявили, що повідомлять Москву про нещодавні рішення щодо батальйонів у Польщі та Балтії. У Москві уточнили, що обговорять ризики протиракетних установок США. Керівник Мюнхенської конференції з безпеки Вольфґанґ Ішінґер назвав засідання Ради НАТО-Росія після тривалої перерви "виправленням помилки". "Мені видається, це було помилкою, відкладати Раду НАТО-Росія через кризу в Україні (…) Тому це - виправлення помилки", - цитує Ішінґера dpa.

Водночас голова комітету Бундестагу з зовнішньої політики Норберт Реттген у інтерв'ю групі Redaktionsnetzwerk Deutschland заявив, що засідання Ради варто використати для переконання Москви у неагресивній політиці Альянсу. Він наголосив, що необхідно розвіяти занепокоєння Кремля щодо розкручування спіралі воєнної ескалації. Посилення східних фронтів, за його словами, це, "скоріше, послання своїм союзникам, аніж Росії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-