Туреччина звинуватила Європарламент у

Туреччина звинуватила Європарламент у "пропаганді тероризму"

Укрінформ
Анкара засудила фотовиставку в Європейському парламенті, де представлені фотографії бійців сил самооборони сирійських курдів і бойовиків забороненої в Туреччині Робочої Партії Курдистану.

Про це повідомляє Anadolu.

"Ми засуджуємо фотовиставку в Європейському парламенті, яка відображає ватажка терористичної організації РПК і терористів Партії Демократичний союз, сирійської філії РПК", - йдеться в заяві МЗС Туреччини.

У міністерстві також підкреслили, що таким чином Європарламент виступив у якості "інструмента" для пропаганди терористичних організацій, що є "неповагою до пам'яті всіх жертв тероризму".

Близько 30 фотографій на виставці зображують учасників РПК, партії "Демократичний союз", а також загонів народної самооборони на півночі Сирії.

На одному із зображень натовп несе фотографію лідера РПК Абдуллаха Оджалана, який у 1999 році був визнаний турецьким судом винним у тероризмі і зраді, і відбуває довічне ув'язнення.

Як повідомляється, виставка, влаштована з метою представити "важливі постаті та історичні події у розвитку Рожави" - курдського державного утворення у складі Сирії - буде відкрита до 15 липня.

Фотографії були зроблені австрійським антропологом Томасом Шмідінгером, а саму виставку в Брюсселі організував Йозеф Вайденхользер, віце-президент Прогресивного альянсу соціалістів і демократів Європарламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-