Австралія закликала Китай виконувати рішення суду про спірні острови

Австралія закликала Китай виконувати рішення суду про спірні острови

Укрінформ
Глава МЗС Австралії Джулі Бішоп закликала Китай виконувати рішення міжнародного арбітражу у справі щодо територіальних суперечок у Південно-Китайському морі (ПКМ), попередивши, що в іншому випадку Пекін може втратити своє добре ім’я.

Відповідну заяву  розміщено на офіційному веб-ресурсі австралійського МЗС.

"Репутація Китаю серйозно постраждає, якщо він продовжить порушувати норми міжнародного права у ПКМ. Китай прагне стати регіональним і світовим лідером, а це вимагає від нього підтримки дружніх відносин з сусідніми країнами", – йдеться у заяві, оприлюдненій у зв’язку з рішенням Постійної палати третейського суду в Гаазі про те, що претензії Китаю на території у Південно-Китайському морі є безпідставними.

Це рішення було прийнято за результатами розгляду скарги уряду Філіппін, який звинуватив Китай у зазіханні на філіппінську територію у ПКМ та у порушенні Конвенції ООН з морського права 1982 року.

Бішоп також звернулася до інших країн регіону із закликом "утримуватися від будь-яких провокаційних дій (у ПКМ), здатних призвести до подальшої ескалації напруженості".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-