Суд Москви відмовив Навальному у задоволенні позову до

Суд Москви відмовив Навальному у задоволенні позову до "Россия-1"

Укрінформ
Російському опозиційному політику, засновнику Фонду боротьби з корупцією Олексію Навальному відмовлено у задоволенні позову про захист честі і гідності, пред'явленого до телеканалу "Россия-1".

Про це повідомляє телеканал "Дождь".

Під час засідання в Савеловському суді Москви було оголошено заяву ФСБ, що немає даних, нібито Навальний - іноземний шпигун, а представники "России-1" сказали, що у фільмі йдеться про якогось умовного "агента Фрідом", але не про Навального.

Як повідомлялося, Навальний подавав позов до телекомпанії ВДТРК, телеведучого Дмитра Кисельова і журналіста телеканалу "Россия-1" Євгена Попова. Він звернувся до суду з позовом про захист честі і гідності після анонса фільму "Ефект Браудера" на телеканалі "Россия-1". В ефірі програми "Вести недели" 10 квітня був показаний сюжет, в якому стверджувалося, що роботу Навального фінансують зарубіжні спецслужби. Зокрема, йшлося про зв'язок політика з главою фонду Hermitage Capital Уїльямом Браудером, якого телеканал назвав "агентом британських спецслужб".

Навальний назвав сюжет вигаданим і непрофесійним. Серед порушень, на які він звернув увагу, кадри з офісу ФБК недалеко від станції метро "Автозаводська", які вийшли в ефір з підписом "Киев, Украина".

У розмові з "Дождем" колишній агент ЦРУ Валері Плейм, чиє ім'я згадується в одному з показаних у сюжеті документів, сказала, що ніколи не чула імен Навального і Браудера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-