У Британії через Brexit підскочила злочинність

У Британії через Brexit підскочила злочинність

Укрінформ
Поліція Британії зафіксувала зростання злочинів на грунті ненависті після референдуму щодо членства Британії у Євросоюзі.

Про це повідомляє видання The Guardian.

"Я вважаю, що дебати навколо референдуму привели до збільшення повідомлень про злочини на грунті ненависті. Цілком очевидно, в останні декілька тижнів значно більше людей стикаються з цими злочинами, ніж це було раніше", – сказав глава Національної ради начальників поліції Британії Марк Гамільтон.

Як зазначається, за тиждень до референдуму і за тиждень після голосування кількість таких злочинів зросла на 42% - це понад 3 тисячі заяв про злочини.

За два тижні з 16 червня було зареєстровано в середньому по 200 інцидентів на день. При цьому реальні значення можуть бути набагато більшими: за статистикою, лише один із чотирьох інцидентів подібного характеру повідомляється поліції.

За словами Гамільтона, існує прямий зв’язок між голосуванням і збільшенням таких злочинів.

"Деякі люди сприйняли це як право вести себе расистським або іншим дискримінаційним чином. Ми не можемо не бачити зв'язку між референдумом і збільшенням числа злочинів на грунті ненависті", - заявив він.

При цьому в основному йдеться про переслідування і погрози расистського характеру, спрямовані проти "помітних меншин", а також громадян Східної Європи. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-