Власники дач в зоні газопроводів Газпрому знесуть свої будинки за власний рахунок

Власники дач в зоні газопроводів Газпрому знесуть свої будинки за власний рахунок

Укрінформ
У Підмосковному селищі Хотьково земля, на якій давно стоять дачі, знадобилася «Газпрому» для охоронної зони газопроводу: тепер господарів не просто виселяють, а ще й змушують платити за знесення власних будинків.

Про це повідомляє телеканал «Дождь».

«Я не могла в це повірити, я прокидалась серед ночі, бо спати було неможливо, весь час перечитувала, що «ви повинні власноручно знести свій власний дім». Найприкріше, що ми ще навіть борг за нього не віддали, а нам вже зносити», - каже Тетяна Тихонова, мешканка села Хотьково.

У 1970 році тодішній директор конструкторського бюро Юрій Лужков "вибив" ці землі під ділянки для співробітників. Майже півстоліття газова підстанція спокійно стояла по сусідству з дачним селищем «ОКБА», але цього літа з'ясувалося, що всім цим тепер розпоряджається «Газпром». Будинки дачного селища зносяться без компенсацій, більше того – за рахунок власників.

«З 2007 року тривають такі процеси, і тільки у Воронежі справу було призупинено, не програно. А всі інші справи програні громадянами - суди виграв "Газпром"», - розповіла Тихонова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-