У США не вщухають демонстрації проти вбивств поліцією афроамериканців

У США не вщухають демонстрації проти вбивств поліцією афроамериканців

Укрінформ
Протестний рух, що виник у США минулого тижня після того, як поліцейські застосували на ураження зброю проти двох афроамериканців, продовжується у вигляді нових демонстрацій одразу в кількох штатах.

Про це повідомляє в понеділок центральний американський телеканал CBS News.

"Протести та пов'язані з ними події продовжилися в понеділок по всій території країни після того, як поліцейські застрелили чорношкірих чоловіків в місті Батон-Руж (Луїзіана) та неподалік від міста Сент-Пол (Міннесота), а також після прицільного розстрілу поліцейських у Далласі", - зауважується в повідомленні.

Так, у Денвері (штат Колорадо) у понеділок зібралася група близько півсотні людей, які розмахували плакатами та скандували гасла на засудження вбивств чорношкірих поліцейськими. До демонстрантів приєдналися люди різних рас на знак підтримки, які також приносили з собою воду та їжу.

У Джорджії протестуючі зібралися біля резиденції губернатора штату в Атланті, який, за повідомленнями ЗМІ, зараз перебуває поза межами США. Деякі демонстранти поводилися провокативно. Через це поліція провела кілька затримань та планує ввести обмежувальні заходи, зокрема, позакривати міські парки після 11-ї ночі, якщо протести триватимуть далі. За інформацією мера Атланти, на різних акціях протесту впродовж останніх днів зібралося до 15 тис. людей

Нагадаємо: мирні акції протесту відбулися напередодні в понеділок в Чикаго, штат Іллінойс. Демонстранти пройшлися маршем по двох різних маршрутах. Після цього вони об'єднались у ходу, яка, за попередніми оцінками, зібрала до 1 тис. людей у центрі міста. Правоохоронці в цей час супроводжували протестувальників. Як зазначили в поліції, демонстрації в Чикаго мали, головним чином, мирний характер, однак поліції все ж довелося здійснити 16 арештів.

Акції протесту, які зібрали сотні людей, відбулися також у штатах Кентуккі і Теннессі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-