Попри загрози теракту влада Франції назвала Євро-2016 успішним

Попри загрози теракту влада Франції назвала Євро-2016 успішним

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Бернар Казньов вважає, що Євро-2016 у Франції відбувся успішно попри дуже високий рівень загрози терактів.

Про це він заявив у містечку Бове поблизу Парижа під час спілкування з журналістами, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Не дивлячись на дуже високий рівень загрози довкола, Євро-2016 з футболу було успішним», - сказав Казньов.

Міністр високо оцінив роботу мобілізованих сил, зокрема, 42 тис. працівників поліції, 30 тис. жандармів, 5 тис. працівників цивільної безпеки, 13 тис. приватних охоронців та 10 тис. військовослужбовців. Загалом, за словами міністра, під час Євро-2016 правоохоронці арештували 150 осіб за підозрою у причетності до тероризму.

«Сьогодні ми можемо сказати, що це Франція є тим, хто виграв, можливо, не в спорті, але наша країна отримала переваги завдяки своїй спроможності організувати спортивну подію, яка стала надзвичайною», - зауважив Казньов.

За його словами, загалом під час Євро-2016 відбулося 1550 арештів підозрілих осіб, 59 з них було засуджено та ув’язнено, 64 - депортовано, 32-м відмовлено у в’їзді на територію країни.

Найбільшим інцидентом за час футбольного турніру Казньов назвав «неприйнятне насильство на полях матчу Англія-Росія 11 червня в Марселі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-