Британські юристи: крапку в Brexit має поставити парламент

Британські юристи: крапку в Brexit має поставити парламент

Укрінформ
Більше тисячі адвокатів Великої Британії підписали лист прем'єр-міністру країни Девіду Кемерону, в якому закликають дозволити парламенту самостійно вирішувати питання стосовно виходу Британії зі складу ЄС.

Лист підписали відомі адвокати в Англії, Уельсі, Шотландії та Північній Ірландії, інформує The Guardian.

"Юристи зазначають, що результат референдуму носить лише рекомендаційний характер, так як він заснований на "спотворенні фактів та обіцянках, які не можуть бути виконанні", - йдеться у листі.

За словами адвокатів, голосування у парламенті стосовно запуску 50 статті Лісабонського договору ЄС (щодо виходу країни з блоку – Ред.) має бути цілковито вільним.

"Парламентське голосування має відбуватися з безумовним розумінням економічних наслідків Brexit, адже підприємства та інвестори у Великій Британії починають реагувати на підсумки референдуму", - додають юристи.

Так, за словами одного з підписантів та ініціаторів листа Філіпа Колвіна, "парламент є суверенним та стоїть на варті демократії. Депутати обираються для того, щоб приймати найкращі рішення на основі об'єктивних свідчень для захисту інтересів країни та своїх виборців нинішнього і майбутніх поколінь. У цей час глибокої конституційної, політичної, і, можливо, соціально-економічної кризи, ми звертаємося до них, щоб вони усвідомили відповідальність, покладену на них".

Як раніше повідомляв Укрінформ, у Британії призначили керівника новоствореного урядового департаменту з питання виходу країни з ЄС, ним став заступник глави МВС Олівер Робінс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-