Розгул стихії в Китаї: тайфун змів майже 2 тисячі будинків, є жертви

Розгул стихії в Китаї: тайфун змів майже 2 тисячі будинків, є жертви

Укрінформ
Шестеро людей загинули і ще вісім пропали без вісті після того, як тайфун "Непартак" пронісся над східними китайськими провінціями Фуцзянь і Цзянсі.

Про це повідомляє агентство "Сіньхуа".

"Станом на 5 годину вечора 203 тисячі жителів у 10 містах були тимчасово переміщені, бо тайфун знищив близько 1900 будинків. Загалом 449 тисяч людей постраждали", - йдеться в повідомленні.

Тайфуном пошкоджено майже 15,8 тис. га посівів, у тому числі 1600 га - повністю зруйновані. Прямі економічні втрати були оцінені в 860 млн юанів (близько 128,7 млн дол. США).

На північному заході Китаю в Синьцзян-Уйгурському автономному районі евакуювали жителів села, що серйозно постраждало від потужного зсуву в минулу середу.

"198 осіб були евакуйовані з одного з сіл повіту Єчен (Каргалик) Сіньцзян-Уйгурського автономного району (Північно-Західний Китай) після того, як в минулу середу 35 місцевих жителів загинули в результаті потужного зсуву. Жителям 60 повітових дворів протягом семи годин довелося йти пішки або їхати на ослах уздовж вузької пастушої стежки, щоб дістатися сусіднього села", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що загалом у постраждалому селі налічується більше 110 дворів.

Рятувальники та техніка все ще знаходяться в дорозі, оскільки єдина дорога до села була відновлена лише близько 16:00 суботи. Для доставки жителям одягу, ковдр, води і продуктів були мобілізовані вертольоти.

Як повідомляв Укрінформ, супертайфун «Непартак» пронісся над сходом Тайваню вранці п'ятниці, в суботу він просунувся вглиб Китаю та стишився до розмірів сильного тропічного шторму.

Фото: Сіньхуа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-