Глава МЗС Єгипту вперше за дев’ять років приїде до Ізраїлю

Глава МЗС Єгипту вперше за дев’ять років приїде до Ізраїлю

Укрінформ
Міністр закордонних справ Єгипту Самех Шукрі сьогодні вперше за майже дев’ять років здійснить візит до Ізраїлю для зустрічі з прем'єр-міністром країни Біньяміном Нетаньяху.

Про це повідомляє AFP з посиланням на єгипетське Міністерство закордонних справ. 

"Міністри мають намір провести "тривалі переговори", головною темою яких стане обговорення відновлення мирного процесу з палестинцями", - йдеться у повідомленні.

В заяві МЗС також зазначається, що міністри обговорять "закладення основи і особливості встановлення довіри між палестинцями та ізраїльтянами, щоб створити сприятливі умови для відновлення прямих переговорів між ними з метою досягнення всеосяжного і справедливого рішення".

У свою чергу прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху підтвердив візит на початку засідання уряду в неділю та зазначив, що остання така поїздка єгипетського міністра закордонних справ у Ізраїль була в 2007 році.

"Цей візит дуже важливий з кількох причин. Він відображає зміну у відносинах між Ізраїлем і Єгиптом, в тому числі важливий заклик президента Єгипту Абделя Фаттаха аль-Сісі для просування мирного процесу з палестинцями й арабськими країнами", - сказав Нетаньяху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-