У США тривають протести проти поліції: поранені п'ять поліцейських

У США тривають протести проти поліції: поранені п'ять поліцейських

Укрінформ
Після вбивства поліцейських у Далласі в ряді міст США знову мали місце напади на співробітників поліції.

Про це повідомляє DW.

«У місті Сент-Пол (штат Міннесота), де проводилася акція протесту проти поліцейського насильства, у ніч на неділю, 10 липня, сталося зіткнення демонстрантів з правоохоронцями. За повідомленням місцевої поліції, постраждали п'ятеро правоохоронців, у яких демонстранти кидали каміння, пляшки і петарди», - йдеться у повідомленні.

Газета Star Tribune опублікувала фотографії, на яких видно, що натовп демонстрантів стоїть навпроти поліцейського оточення на перекритій швидкісній трасі, над якою піднімається густа хмару диму. За даними видання, сили безпеки застосували димові шашки, щоб розігнати протестуючих проти поліцейського насильства з руху Black Lives Matter.

В центрі мегаполіса Сан-Антоніо на півдні Техасу була обстріляна штаб-квартира поліції, затриманий один підозрюваний, передає агентство dpa.

Акції протесту прокотилися по всій країні після того, як у штатах Міннесота і Луїзіана протягом двох діб від рук поліцейських загинуло два афроамериканця. У ніч на 8 липня в Далласі колишній резервіст американської армії, 25-річний чорношкірий застрелив п'ять поліцейських. Як мотив злочину називається ненависть до білих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-