У домі далласького стрільця знайшли арсенал зброї

У домі далласького стрільця знайшли арсенал зброї

Укрінформ
Поліція Далласа виявила в будинку стрільця, який, за попередньою версією, убив п'ятьох поліцейських під час демонстрації, матеріали для виготовлення бомби, а також арсенал стрілецької зброї.

Про це повідомляє в суботу телеканал ABC News.

"Підозрюваний у нападі на офіцерів поліції в Далласі, внаслідок якого п'ять поліцейських загинули та сім були поранені, у своєму будинку мав матеріали для виготовлення бомб, бронежилети та гвинтівки", - зазначається в повідомленні.

Поліція зараз збирає всю інформацію на 25-річного Міку Хав'єра Джонсона для того, щоб встановити всю картину злочину. Напередодні чиновники заявили, що Джонсон, імовірно, діяв сам. При цьому вказується, що під час стрілянини по поліцейських під час демонстрації він був "мобільним стрільцем", тобто переміщався з позиції на позицію.

Відомо, що Джонсон служив у Афганістані, а потім, до квітня 2015 року, був армійським резервістом і служив у якості фахівця з теслярських та мулярських робіт. Після цього він працював у приватній компанії з надання медичної допомоги. При цьому і в міністерстві оборони, і на місці роботи його характеризували позитивно.

Водночас, колеги Джонсона в розмові з детективами відзначили, що він був "прочорним" у своїх поглядах, втім ніколи не виявляв агресії та не був помічений у причетності до радикальних груп. Тим часом, слідчі знайшли в акаунті Фейсбуку Джонсона додані контакти кількох осіб, які виступають за радикальну форму афроцентризму.

Як повідомляв Укрінформ, увечері четверга в Далласі проходив марш протесту у зв'язку з убивством поліцейськими двох чорношкірих чоловіків у штатах Луїзіана і Міннесота. По поліцейських, які перебували біля демонстрантів, був відкритий прицільний вогонь. Згодом стрільця вдалося локалізувати й після тривалих переговорів ліквідувати за допомогою робота, начиненого вибуховим пристроєм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-