Ізраїль підозрюють у шпигуванні за Вальсом - ЗМІ

Ізраїль підозрюють у шпигуванні за Вальсом - ЗМІ

Укрінформ
Компетентні органи Франції ведуть розслідування у зв’язку прослуховуванням спецслужбами Ізраїлю телефонних перемовин прем’єр-міністра Франції Мануеля Вальса під час його травневого візиту до цієї країни.

Про це із посиланням на джерело в Національному агентстві комп'ютерної безпеки Франції (Anssi) пише французьке видання L’Express.

«Під час візиту прем’єр-міністра Мануеля Вальса до Ізраїлю з 21 по 24 травня 2016 року з ініціативами щодо мирного врегулювання конфлікту з Палестиною оточення глави уряду змушене було відмовитися від використання телефонів під час зустрічей вищого рівня. Французька делегація була шокована одночасним збоєм кількох телефонів», - пише видання.

За його даними, одразу після зустрічей вищого рівня у ході офіційного візиту до Ізраїлю прем'єр-міністр і його співробітники були попереджені про технічні проблеми з їхніми мобільними телефонами, вилученими у них перед зустрічами, та поверненням приймаючою стороною. Крім телефонів служба протоколу Матіньйонського палацу (канцелярія прем’єр-міністра Франції) виявила зламаний ноутбук.

Після повернення до Парижу усі телефони та ноутбуки з підозрою на злам та спробу використати для прослуховування були передані для аналізу до лабораторії Національного агентства з комп'ютерної безпеки Франції (Anssi). «Розслідування тривають.  Ми ніколи не коментуємо результати дослідження обладнання жертв потенційного нападу», - офіційно заявили виданню в Anssi. Втім, джерела в агентстві підтвердили наявність ознак прослуховування телефонів прем’єр-міністра Франції.

Видання зазначає, що початок розслідування та підозра не сприятимуть налагодженню і так напружених через Палестину відносин між Францією та Ізраїлем.

На прохання прокоментувати інцидент офіційні представники Ізраїлю спростували цю інформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-