Обама скоротить візит до Іспанії через події в Далласі

Обама скоротить візит до Іспанії через події в Далласі

Укрінформ
Президент США Барак Обама повернеться до Сполучених Штатів на день раніше запланованого графіку його візитів до Польщі і Іспанії.

Він планує відправитися в Даллас, де напередодні сталася стрілянина під час демонстрації, повідомив у п'ятницю Білий дім.

"Президент повернеться до Вашингтона в неділю ввечері – на день раніше, ніж планувалося", - зазначається в повідомленні.

При цьому повідомляється, що в графіку візиту скасована його поїздка до Севільї.

Решта зустрічей в Іспанії залишаються в розкладі. Так, у суботу президент відправиться в Мадрид, де проведе ніч. У неділю він візьме участь у зустрічах зі своїм іспанським колегою та іншими урядовцями, потім відправиться на військово-морську базу Рота, як було заплановано раніше, зазначили в Білому домі.

Причиною змін європейського турне американського лідера називаються події в Далласі, куди Обама планує прибути на початку наступного тижня.

Після цього президент працюватиме в Білому домі разом з іншими високопоставленими посадовцями з метою пошуку шляхів розв'язання критичної ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер ввечері в місті Даллас, штат Техас виникла стрілянина, коли сотні людей зібралися в центрі міста, щоб висловити протест у зв'язку з тим, що поліцейські розстріляли двох чорношкірих в місті Батон-Руж, штат Луїзіана, і навколо міста Сент-Пол, штат Міннесота. Внаслідок інциденту загинули п'ятеро поліцейських.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-