Єгипет погрожує Європі пропустити сотні тисяч мігрантів

Єгипет погрожує Європі пропустити сотні тисяч мігрантів

Укрінформ
Єгипет збирається пропустити в Європу сотні тисяч мігрантів.

Про це повідомляє британський ресурс Express

"Понад 70 тисяч мігрантів приїхали з Єгипту та Лівії до Італії цього року, але в даний час північноафриканська держава погрожує не вживати жодних заходів щодо зниження потоку мігрантів у Європу. Це викликало побоювання, що незліченна кількість біженців ще може потрапити в Європу найближчими місяцями", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, загострення відносин між Італією і Єгиптом сталося після того, як Італія вирішила припинити поставки запчастин для винищувачів F-16 у Єгипет у відповідь на припинення розслідування смерті італійського студента в Каїрі.

Джуліо Реджені, студент Кембриджа, проводив у Єгипті дослідження діяльності незалежних профспілок - останнього оплоту інакомислення в контрольованій військовими країні. Він зник 25 січня. 

У цей час поліція і армія були зайняті підготовкою до п'ятирічного ювілею революції. Дев'ять днів по тому тіло Реджені було виявлено на узбіччі однієї з трас. За інформацією правозахисників, на тілі студента були сліди ножових поранень, опіків від сигарет і електричного струму, що свідчить про застосування тортур. Влада Єгипту стверджує, що студент був убитий злочинним угрупованням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-