Кіпр закликав скасувати санкції ЄС щодо Росії

Кіпр закликав скасувати санкції ЄС щодо Росії

Укрінформ
Парламент Кіпру ухвалив резолюцію, що закликає зняти санкції Європейського союзу щодо Росії, накладені через російську агресію проти України.

Ця резолюція є політичною заявою і не тягне ніяких безпосередніх юридичних наслідків для уряду Кіпру, який визначає зовнішню політику країни, повідомляє «Радіо Свобода».

«Резолюцію просувала комуністична марксистсько-ленінська Прогресивна партія трудового народу (АКЕЛ), її також підтримала ліва популістська партія «Громадянський союз». У резолюції парламент закликав уряд країни працювати в Європейській раді з метою скасувати санкції Євросоюзу щодо Росії, в тому числі персональні, і виступив за діалог і співпрацю з Росією», - йдеться у повідомленні.

Також у документі міститься заклик до всіх сторін "кризи в Україні" продовжувати політичні й дипломатичні зусилля "для її мирного вирішення і повністю виконати Мінські домовленості".

На думку авторів резолюції, санкції ЄС щодо Росії контрпродуктивні, не допомогли вирішити конфлікт в Україні та негативно вплинули на торговельні й економічні відносини між Кіпром і Росією.

Нагадаємо: в економіці Кіпру важливу роль відіграє банківський сектор, чимала частина коштів у якому має російське походження. Країна свого часу функціонувала як офшорна зона; нині, з членством у ЄС, Кіпр офіційно не вважається офшором, хоча фактично забезпечує чимало традиційних офшорних переваг і є одним із найулюбленіших місць для виведення коштів з РФ та інших пострадянських держав.

У Республіці Кіпр, із населенням трохи більш ніж 1 мільйон осіб, нині зареєстровано понад 200 тисяч компаній, мета більшості з яких – бути інструментом для офшорних операцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-