Румунія хоче поглиблення співпраці НАТО з Україною

Румунія хоче поглиблення співпраці НАТО з Україною

Укрінформ
Румунія виступає за розширення присутності НАТО в Чорноморському регіоні, а також за поглиблення співпраці між Північноатлантичним альянсом та Україною, Молдовою і Грузією.

Про це поінформували в прес-службі президента Румунії напередодні Варшавського саміту НАТО, в якому візьме участь і президент Клаус Йоганніс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"На саміті президент Румунії підкреслить значимість повного виконання нашою країною зобов'язань, взятих під час попереднього саміту НАТО у Великобританії. Румунія виступає за підвищену увагу НАТО до регіону Чорного моря та підтримує зусилля Альянсу щодо забезпечення стабільності і безпеки на регіональному рівні", - підкреслюється в прес-релізі президентської адміністрації.

Відзначається також, що країна підтримує прийняття спільної декларації ЄС-НАТО, що буде сприяти структуризації стратегічного партнерства між Альянсом та Євросоюзом і підтримує зусилля НАТО щодо консолідації обороноздатності партнерів Альянсу.

"У рамках саміту особливу увагу буде приділено поглибленню співпраці НАТО зі східними партнерами, зокрема Україною, Молдовою і Грузією", - йдеться в повідомленні.

На саміті Румунія також висловиться на підтримку політики «відкритих дверей» і буде вітати запрошення Чорногорії як 29-го держави-члена НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-