Сербія обурена суворим прикордонконтролем Угорщини

Сербія обурена суворим прикордонконтролем Угорщини

Укрінформ
Уряд Сербії звинуватив Угорщину у посиленні прикордонного контролю і порушенні міжнародного права шляхом повернення мігрантів назад на сербську сторону.

Про це повідомляє ABC News.

«Уряд Сербії в четвер звинуватило Угорщину у вжитті більш суворих заходів політики прикордонного контролю і порушенні міжнародного права шляхом повернення мігрантів через спільний кордон», - йдеться в повідомленні.

Управління ООН у справах біженців також піддав критиці кроки Угорщини, заявивши, що таким чином країна не надає біженцям можливість попросити притулку.

Згідно виданню, сербський міністр праці Олександр Вулін «вкрай стурбований» повідомленнями про те, що угорська влада «намагалися не тільки відправляти мігрантів в транзитну зону, але і повернути їх на територію Сербії, на що не мають жодних міжнародних правових підстав».

Як відомо, встановлені у вівторок, 5 липня, нові правила угорського прикордонного контролю дозволяють поліції повертати через кордон із Сербією та Хорватією біженців і мігрантів, затриманих на відстані восьми кілометрів від прикордонної стіни з колючим дротом. Таке розширення «безкомпромісної» політики Угорщини не тільки підкреслює жорсткий контроль на угорському кордоні, але й зводить до мінімуму кількість клопотань біженців про надання притулку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-