Розмови про членство України в НАТО треба відкласти - Ішингер

Розмови про членство України в НАТО треба відкласти - Ішингер

Укрінформ
Для України зараз найголовніше - реалізувати Мінські домовленості і припинити конфлікт на Донбасі, тому слід відкласти дії, які можуть цьому завадити, включаючи розмови про членство в НАТО.

Таку думку кореспондентові Укрінформу в ФРН висловив голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер.

"Я особисто не вважаю доброю ідеєю в усякому разі подальше зближення України з НАТО, оскільки це завадить розв’язанню конфлікту на Донбасі за допомогою Мінських угод", - сказав Ішингер.

"Найпершим пріоритетом, я б сказав, найпершим стратегічним пріоритетом має бути виконання Мінська. Всі інші питання, включаючи членство України в НАТО, слід відкласти на другий план, оскільки це завадить Мінському процесу", - заявив він, відповідаючи на запитання про те, чого можна очікувати від зустрічі Україна-НАТО після саміту Альянсу у Варшаві.   

Німецький політик і дипломат сподівається, що "російська сторона відчує заохочення після саміту НАТО для того, щоб продовжувати розумну дискусію щодо імплементації Мінська", що "атмосфера після цих вихідних, після саміту, буде такою, що ми зможемо прискорити цей процес". Він наголосив, що сторони досягли певного прогресу щодо деталей, але поки що "є робота, яку потрібно зробити, і ця робота потребує активної участі російської сторони".

Голова Мюнхенської конференції з безпеки наголосив, що якщо вдасться завершити Мінськ, то Україна буде у великому виграші від цього, виграють також і відносини між Заходом і Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-