Дуда не бачить можливостей для діалогу НАТО-Росія на вищому рівні

Дуда не бачить можливостей для діалогу НАТО-Росія на вищому рівні

Оновлено
Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда  не бачить можливості для діалогу на найвищому рівні між НАТО і Росією в умовах окупації Росією Криму і дестабілізації нею сходу України. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що про цей діалог говорити завчасно.

Про це під у Варшаві під час спільної прес-конференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом заявив президент Польщі Анджей Дуда, передає власний кореспондент Укрінформу в Польщі.

“Для відновлення діалогу має статися одна проста річ – повернення того, що найважливіше для миру - дотримання міжнародного права, у момент, коли Росія, яка є нашим великим сусідом, дотримуватиметься міжнародного права”, - наголосив Дуда.

Він зазначив, що Росія здійснила агресію проти України, оскільки “напевно, ніхто не має сумніву що так звані “зелені чоловічки” чи сепаратисти пов’язані з цією країною і нею підтримуються”.

Президент РП наголосив, що відбулася також окупація Криму, а тому справа є очевидною:  “міжнародна спільнота і НАТО очікує від Росії на серйозний і конструктивний діалог”.

Після нелегальної окупації Криму НАТО заморозило практичну співпрацю з Росією, але не припинило політичного діалогу. Діалог на рівні послів є достатнім, а на про вищий рівень контактів Брюсселя і Москви поки що говорити завчасно, під час спільної прес-конференції зазначив і генсек НАТО Єнс Столтенберг.

“Ми хочемо утримати діалог і зберегти зустрічі Ради НАТО-Росія як платформи для політичного діалогу з Росією, оскільки ми переконані, що можна мати  можливості для відлякування (Росії – ред.), а з іншого боку треба вести діалог”,- підкреслив Столтенберг.

Він зазначив, що зараз відбувається діалог НАТО-Росія на рівні послів, хоча декілька років тому зустрічі відбувалися на рівні міністрів і глав держав.

“Треба йти крок за кроком: після зустрічі послів оцінити, чи можна потім виходити на міністерський рівень. Але зараз важко спекулювати на тему, коли це може відбутися” -  констатував генсек НАТО.

Фото: bbn.gov.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-