Європарламент визначився з

Європарламент визначився з "безвізовим запобіжником"

Укрінформ
Європарламент погодив проект законодавства щодо вдосконалення механізму призупинення безвізових режимів із третіми країнами.

Відповідну доповідь підтримав у четвер у Страсбурзі комітет з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Нові правила спростять та прискорять для країн-членів процедуру інформування Єврокомісії, а також одне одного про ситуацію, за якої скасування візових вимог може бути призупинене – спочатку на період у шість місяців. Єврокомісія також отримає повноваження запустити механізм призупинення за власною ініціативою", - заявили у законодавчому органі ЄС.

Серед причин призупинення безвізового режиму для громадян третіх країн нові правила передбачатимуть зростання нерегулярних міграційних потоків, необгрунтовані прохання про надання притулку, невиконання зобов’язань за угодами про реадмісію (повернення нелегалів до країн, з яких вони потрапили до ЄС).

Далі, за процедурою, Європарламент і Рада ЄС продовжать переговори з цього питання, щоб домовитися про схвалення остаточного рішення.

Як повідомлялося, саме вимоги деяких країн-членів ЄС переглянути механізм призупинення безвізових режимів спричинили деякі затримки у процесі скасування візових вимог для українських громадян. Очікується, що Європарламент і Рада ЄС продовжить розгляд безвізового режиму для України вже у вересні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-