Грібаускайте заявила, що стримувати РФ треба військовою силою

Грібаускайте заявила, що стримувати РФ треба військовою силою

Укрінформ
Президент Литви Даля Грібаускайте вважає, що настав час перейти від додаткових заходів безпеки до стримування Росії реальною військовою силою.

За її словами, на саміті глав НАТО у Варшаві очікується історичний успіх, що гарантує Литві максимальну безпеку з моменту відновлення незалежності, інформує Delfi.

"Ми очікуємо, що у Варшаві вперше буде затверджено конкретні заходи колективної військової оборони, які б стримували Росію від посягань на наш регіон. Йдеться про інструменти з реальними військовими можливостями - військовими і зброєю, а також чітку координацію дій", - сказала Грібаускайте.

Президент Литви додала, що йдеться про затверджені рішення щодо постійних багатонаціональних батальйонів союзників у кожній з країн Балтії та Польщі, а також заявлену підтримку щодо створення багатонаціональної бригади в Румунії та Болгарії.

Крім того, за словами Грібаускайте, остаточне рішення буде прийнято і щодо того, які країни керуватимуть цими батальйонами у кожній країні.

"Що ж до нас, то було ухвалено рішення, що батальйоном керуватиме Німеччина, але існує дуже велика ймовірність, і ми до цього прагнемо, щоб у ньому брали участь якомога більше країн. Тому ми сподіваємося на участь у нашому батальйоні максимальної кількості держав, у тому числі Скандинавських країн і країн Бенілюксу", - підкреслила глава Литви.

Вона також відзначила, що в регіоні, "ймовірно, недалеко від наших кордонів", розміщуватиметься військовий підрозділ розміром з бригаду.

Як повідомлялося, раніше у Литві в новій військовій стратегії зазначили, що Росія є найбільшою загрозою для безпеки країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-