Німецька розвідка визнала свою помилку

Німецька розвідка визнала свою помилку

Укрінформ
Новий глава Федеральної служби розвідки Німеччини (BND) Бруно Каль має намір повернути довіру до свого відомству, яке похитнулося після шпигунського скандалу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Під час процедури вступу на посаду, що відбулася в Берліні в середу, 6 липня, він пообіцяв встановити з громадськістю "діалог та відкритість". Разом з тим він чітко дав зрозуміти, що "секретна служба і повна прозорість є взаємно виключними".

Говорячи про сучасні виклики для німецької зовнішньої розвідки, Каль зазначив - поряд з загрозою міжнародного тероризму - зростаючу експансію з боку Росії і Китаю, міграційний криза і кибершпіонаж.

Каль визнав, що з боку BND "були допущені помилки". За його словами, навіть якщо за минулі тижні і місяці спецслужба зуміла "розвіяти погану славу", їй необхідно і надалі виконувати домашні завдання", щоб уникнути неоднозначних ситуацій та сумнівних положень".

Раніше скандальні викриття співробітники американських спецслужб Едварда Сноудена пролили світло на співпрацю BND з Агентством національної безпеки США, яке прослуховувало керівництво союзних країн. Зокрема, повідомлялося, що прослуховуюча станція BND в баварському Бад-Айблінгу відстежувала контакти за переданими спецслужбою США критеріям пошуку і передавала отриману інформацію американським колегам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-