Паризькі теракти: брату одного з нападників дали 9 років

Паризькі теракти: брату одного з нападників дали 9 років

Укрінформ
Брат одного з паризьких терористів, які вбили 90 осіб у концертному залі "Батаклан" у столиці Франції, був засуджений до тюремного ув'язнення на дев'ять років.

Про це повідомляє Reuters

"Карім Мухаммед-Аггад входив до групи осіб, які намагалися виїхати до Сирії у грудні 2013 року для того, щоб воювати там на боці ІДІЛ. Його брат, Фуада, був одним з трьох чоловіків, які вбили 90 осіб у концертному залі "Батаклан" під час низки терактів у столиці Франції у листопаді 2015 року", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Карім та шестеро інших затриманих чоловіків віком від 24 до 27 років постали перед судом за причетність до терористичної діяльності. 

Прокурор наполягав на тому, щоб Карім Мохаммед був засуджений на 10 років ув'язнення, адже слідство встановило, що лише він був "сповнений рішучості приєднатися до ІДІЛ".

Інші затримані стверджували, що не знали про справжню мету своєї подорожі до Сирії. Одні думали, що їдуть до Сирії з гуманітарною місією, інші сподівалися воювати на боці уряду Асада у громадянській війні, що триває в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-