ІДІЛ анонсувала нові атаки у Бангладеш: до встановлення шаріату

ІДІЛ анонсувала нові атаки у Бангладеш: до встановлення шаріату

Укрінформ
Терористична організація "Ісламська держава" (ІДІЛ) попередила, що буде завдавати нових ударів у Бангладеш і за межами країни до встановлення верховенства шаріату.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на відеозвернення бойовиків.

"Те, що ви спостерігали в Бангладеш... було натяком. Це буде повторюватися, повторюватися і повторюватися, поки ви не програєте, а ми не переможемо, і шаріат встановиться по всьому світу", - сказав чоловік, який назвався бангладеським бойовиком Абу Ісса аль-Бенгалі у відеозверненні, яке відстежила моніторингова організація SITE.

П'ять бангладеських бойовиків, переважно із заможних ліберальних сімей, здійснили напад на елітний ресторан у Даккі і вбили відвідувачів, більшість з яких були іноземцями з Італії, Японії, Індії і США. Нападники потім були застрелені поліцією. Влада Бангладеш спростувала причетність ІД до п'ятничної атаки і звинуватила в ній місцеве угруповання бойовиків.

Атака на ресторан стала однією з найкровопролитніших у Бангладеш, де за останній рік відбулася серія вбивств лібералів і представників релігійних меншин, відповідальність за які взяли на себе "Ісламська держава" і "Аль-Каїда". Влада країни також спростувала причетність угруповань до вбивств.

Водночас, вищевказане відеозвернення ІД починається із зображень нещодавніх атак на Париж, Брюссель і Орландо, про причетність до яких заявляло угруповання.

За словами бойовика, який говорив на бенгалі і англійською, Бангладеш повинен знати, що відтепер стає частиною великого поля битви за встановлення халіфату, проголошеного угрупованням у 2014 році.

"Я хочу сказати правителям Бангладеш, що джихад, який ви сьогодні бачили, не те ж саме, про що ви знали в минулому", - сказав він, - "джихад, який розвернувся сьогодні, це джихад під тінню халіфату".

Хоч Бангладеш і заперечує причетність ІД до п'ятничних атак, поліція країни посилила заходи безпеки у відповідь на загрозу. "Ми ставимося до проблеми серйозно. Всі наші залучені підрозділи працюють не покладаючи рук", - сказав заступник начальника поліції Шахідур Рахман.

Нагадаємо, напад на ресторан у дипломатичному кварталі Дакки стався в ніч з 1 на 2 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-