Двоє націоналістів у Європарламенті хочуть заблокувати безвіз для України

Двоє націоналістів у Європарламенті хочуть заблокувати безвіз для України

Укрінформ
Французький і грецький націоналісти у Європарламенті виступають за відхилення пропозицій Єврокомісії про скасування візових вимог для українських громадян.

Відповідну поправку зареєстрували у Європарламенті французький депутат правої радикальної групи "Європа націй і свободи" Жан-Люк Шаффхаузер та позафракційний грецький націоналіст Георгіос Епітідеос, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

У четвер, 7 липня, комітет Європарламенту із закордонних справ розгляне доповідь польського депутата Яцека Саріуша-Вольського, у якій рекомендується якнайшвидше затвердити пропозиції Єврокомісії про внесення України до переліку третіх країн, для громадян яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей Шенгенською зоною.

Водночас до цієї доповіді депутати Шаффхаузер та Епітідеос зареєстрували поправки, якими пропонується «відхилити» пропозиції Єврокомісії щодо безвізового режиму для України. З аналогічною ініціативою ці депутати виступили й відносно Грузії.

Як наголошував раніше депутат Саріуш-Вольський, у Європарламенті немає жодних політичних причин, щоб не надати Україні безвізовий режим.

«Безвізовий режим повинен бути наданий якнайшвидше та без будь-яких затримок, що є визнанням прогресу країни, досягнутому на її європейському шляху після протестів Євромайдану два роки тому, коли українська нація виборола свій європейський шлях і європейські демократичні цінності», - йдеться у доповіді польського політика.

Водночас позиція комітету у закордонних справах має лише дорадчу функцію у питанні безвізового режиму для України, а головні рекомендації готує доповідач Марія Габріел (депутат із Болгарії), які має затвердити комітет з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ.

Утім, як повідомили у зазначеному комітеті, питання безвізового режиму для українців не буде розглянуто на найближчих засіданнях наступного тижня, а, відтак, до нього повернуться лише у вересні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-