Пентагон розповів про успіхи у боротьбі з ІДІЛ

Пентагон розповів про успіхи у боротьбі з ІДІЛ

Укрінформ
Війська міжнародної коаліції досягли прогресу в протистоянні терористичному угрупованню ІДІЛ, зокрема, на території Іраку, позбавивши бойовиків доступу до ключової інфраструктури та джерел отримання прибутку.

Про це заявив під час брифінгу в Пентагоні у вівторок речник оборонного відомства США Пітер Кук, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Наступ Коаліції, яка протистоїть ІДІЛ, досяг прогресу", - констатував представник Пентагону.

Він підкреслив, що міжнародні сили звільнили "ключові території, а тому числі, основні міста, інфраструктуру та економічні вузли, які забезпечували прибуток для ІДІЛ та підживлювали їхні заяви про легітимність".

Кук зауважив, що угруповання ІДІЛ втратило місто Фалуджа, з території якого контролювало більшу частину західного Іраку та здійснювало напади на Багдад.

Крім того, за його словами, іракські сили безпеки також досягли прогресу у звільненні ключової місцевості в районі міста Мосул, розташованого на шляху між так званою "сирійською столицею ІДІЛ" й турецьким кордоном.

Водночас, зазначив Кук, міжнародні сили збільшили тиск на осередки терористів у Лівії, Афганістані та Східній Африці.

"Це суттєвий і важливий прогрес у порівнянні з минулим роком, або з тим, що було шість місяців тому, але трагедії в Туреччині, Бангладеші, Іраку і Саудівській Аравії свідчать про те, що залишається зробити набагато більше роботи", - підкреслив речник міністерства оборони США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-