Російський Антимайдан просить Генпрокуратуру перевірити

Російський Антимайдан просить Генпрокуратуру перевірити "Дождь"

Укрінформ
Генпрокуратура РФ перевірить телеканал "Дождь" за заявою російського руху Антимайдан.

Заяву опубліковано на сайті руху.

У ній говориться, що приблизно в 30 матеріалах на сайті каналу немає вказівки, що Ісламську державу заборонено в Росії. "Це є прямим порушенням закону "Про протидію екстремістській діяльності" і відповідає змісту частини 2 статті 13.15 КоАП РФ (зловживання свободою масової інформації)", - зазначається в заяві.

Як повідомлялося, Верховний суд РФ визнав "Ісламську державу" терористичною організацією, заборонив її діяльність, а також поширення інформації про неї без відповідної позначки.

Останнім часом телеканал "Дождь" регулярно стикається з перевірками. На початку грудня минулого року прокуратура за заявою невідомих громадян прийшла на "Дождь" з перевіркою виконання законодавства про протидію екстремізму, трудових договорів та законодавства про ліцензування. У вересні 2015 р. в прокуратуру звернулися депутат Держдуми від "Єдиної Росії" і лідер партії "Батьківщина" Олексій Журавльов з проханням перевірити дотримання телеканалом "Дождь" положень законодавства та умов ліцензії.

Що стосується заборони на згадку заборонених організацій без відповідної позначки, то "Дождь" не перше опозиційне ЗМІ, яким доводиться з цим стикатися. У лютому 2016 року Роскомнагляд виніс попередження журналу The New Times за матеріал "Тільки б не було війни", де не згадувалося, що "Правий сектор" є забороненою в Росії організацією. При цьому попередження було отримано в день публікації розслідування про ймовірну старшу дочку Володимира Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-