Польський Сейм не підтримав недовіру міністру оборони

Польський Сейм не підтримав недовіру міністру оборони

Укрінформ
Сейм Польщі відхилив вотум недовіри міністру національної оборони Антонію Мацеревичу, процедуру ініціювала найбільша опозиційна партія "Громадянська платформа" (PO).

За недовіру Мацеревичу проголосували 166 депутатів, 267 було проти, троє утрималися, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Потрібно чітко і рішуче сказати: ініціатива про вотум недовіри (міністру Мацеревичу – ред.) є спробою поставити під сумнів довіру до польської держави", - заявила під час обговорення питання в Сеймі прем’єр-міністр Польщі Беата Шидло.

Вона висловила жаль з приводу того, що голосування за вотум недовіри до глави оборонного відомства проводиться за три дні до саміту НАТО у Варшаві.

Екс-міністр національної оборони Польщі Томаш Семоняк підкреслив, що РО  негативно оцінює діяльність Мацеревича, вважає його дії "непередбачуваними", а висловлювання - суперечливими.

Опозиція ініціювала вотум недовіри до глави МНО Польщі на підставі статті у виданні  Gazeta Wyborcza, в якій наголошувалося, що Мацеревич донедавна мав тісні контакти з одним із колишніх функціонерів комуністичних спецслужб Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-