Рішення Британії не вплине майбутнє членство Балкан у ЄС

Рішення Британії не вплине майбутнє членство Балкан у ЄС

Укрінформ
Керівники Німеччини і Франції запевнили країни Балкан, які прагнуть вступити до Європейського союзу, що голосування у Великій Британії за її вихід із ЄС не загрожує майбутньому розширенню Євросоюзу.

Про це повідомляє «Радіо Свобода»

Як заявив президент Франції Франсуа Олланд після саміту з балканськими країнами в Парижі, рішення Британії «ніяким чином не ставить під сумнів зобов’язання, надані країнам балканського регіону, і їхня воля буде взята до уваги».

Канцлер Німеччини Ангела Меркель теж підтвердила, що стратегія розширення ЄС не змінилася внаслідок рішення Британії.

У саміті брали участь керівники низки балканських країн – Албанії, Боснії й Герцеговини, Косова, Македонії, Сербії, Словенії, Хорватії й Чорногорії, а також Франції, Німеччини, Австрії й Італії і координатор зовнішньої політики ЄС Федеріка Могеріні.

Саміт відбувся в час сумнівів навколо майбутнього Євросоюзу після того, як виборці Великої Британії на референдумі підтримали вихід їхньої країни з ЄС.

При цьому країни Балкан, що ще не є членами Євросоюзу, непокояться, що внаслідок цього голосування їхній шлях до членства в ЄС, що тепер намагається втриматися разом, наштовхнеться на нові перешкоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-