У південній Флориді оголошено надзвичайний стан через токсичні водорості

У південній Флориді оголошено надзвичайний стан через токсичні водорості

Укрінформ
Бурхливе цвітіння токсичних водоростей, яке охопило більшу частину південної Флориди, спричинило введення надзвичайного стану в кількох округах штату.

Ситуацію ускладнює масове погіршення стану людей в прилеглих до водойм районах, повідомляє в понеділок телеканал ABC News.

"Безпрецедентне цвітіння токсичних водоростей в південній Флориді на деяких пляжах і водних шляхах зіпсувало свято 4-го липня для всіх мешканців цього регіону", - зазначається в повідомленні.

Губернатор штату Флорида Рік Скотт оголосив надзвичайний стан у чотирьох округах. Тисячам жителям і туристам довелося скасувати плани відпочинку на зазвичай переповнених пляжах.

При цьому, як наголошують місцеві ЗМІ, яскраві синьо-зелені водорості неприємні на дотик та створюють "мерзенний" запах. Багато жителів вже поскаржились на погіршення стану здоров'я. Через заповнення рослинами каналів ускладнено рух водного транспорту.

За словами місцевих жителів, бурхливе цвітіння токсичних водоростей почалося близько двох тижнів тому. Однією з причин вважається скидання забрудненої води з озера Окічобі для запобігання повеней.

Наразі влада шукає способи як побороти незвичну стихію та привести місцеву екологію до норми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-