Плевнелієв: Корупція розвивається там, де немає ефективної судової системи

Плевнелієв: Корупція розвивається там, де немає ефективної судової системи

Укрінформ
Президент Болгарії Росен Плевнелієв переконаний, що корупція розвивається в тих державах, де немає ефективної судової системи.

Про це він заявив у Софії під час публічних дебатів, організованих Центром з вивчення демократії, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Корупція розвивається там, де немає ефективної судової системи. Справи щодо публічних закупівель повинні вестися в електронному вигляді і бути доступними всім громадянам. Нам нічого приховувати від людей, коли мова йде про гроші платників податків», - заявив Плевнелієв.

Президент підкреслив, що для повернення довіри громадян до системи правосуддя необхідна прозорість та застосування одних і тих же правил і законів для всіх, незалежно від займаних посад і рангів.

«У боротьбі з корупцією необхідний не політичний компроміс, а політичний консенсус. Боротьба з корупцією вимагає величезних зусиль, коштів і часу, але для демократії немає неприйнятної ціни», - підсумував глава Болгарії.

За даними представленого під час дебатів дослідження, в 2015 році кожен п'ятий болгарин був замішаний у корупційних схемах, а самою уразливою сферою для корупції залишається енергетичний сектор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-