Туреччина відправила допомогу для Сектора Газа вперше за шість років

Туреччина відправила допомогу для Сектора Газа вперше за шість років

Укрінформ
Вперше за шість років після розриву відносин між Анкарою і Єрусалимом турецький корабель з гуманітарною допомогою для палестинців з Сектора Газа прибув в ізраїльський порт.

Про це повідомляє Anadolu.

«Турецьке судно Lady Leyla з гуманітарним вантажем для Сектора Газа причалило до порту Ашдод. Корабель знаходився в дорозі протягом 35 годин», - йдеться в повідомленні.

Акція проходить під гаслом «Корабель добра на шляху до Гази».

Туреччина направила гуманітарний вантаж в палестинський анклав після того, як підписала з Ізраїлем угоду про нормалізацію відносин.

Гуманітарний вантаж для жителів Гази відправлений за сприяння Управління щодо запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (AFAD) Туреччини і Турецького товариства Червоного Півмісяця (ТОКП) і включає 13 тисяч 775 продуктових посилок, 5 тисяч тонн борошна, 3 тисячі тонн цукру, 2 тисячі тонн рису, 500 тонн соняшникової олії, 100 тисяч одиниць одягу, 20 тисяч пар взуття, 10 100 іграшок і 1500 упаковок підгузників.

Загальна вага гуманітарного вантажу становить 11 тонн, а вартість оцінюється в 25 млн турецьких лір.

Вантаж вивантажений в порту Ашдод і доставлений нужденним в Газі при координації ТОКП.

Як повідомлялося, Туреччина та Ізраїль розірвали відносини в 2010 році після того, як ізраїльські командос штурмували турецьке пасажирське судно з гуманітарною допомогою, що намагалася прорвати блокаду Сектора Гази Ізраїлем. Під час операції загинули 10 турецьких активістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-