США і Канада спостерігатимуть за Росією з неба

США і Канада спостерігатимуть за Росією з неба

Укрінформ
США і Канада виконають над Росією спостережний політ з аеродрому Тіксі на арктичному узбережжі далекосхідної республіки Якутія.

Про це повідомив у понеділок, 4 липня, начальник російського Центру зі зменшення ядерної небезпеки Сергій Рижков, передає РИА Новости.

"З 4 по 9 липня у рамках реалізації міжнародного Договору з відкритого неба спільна місія Канади і США виконає спостережний політ над територією Російської Федерації на канадському літаку спостереження С-130 з аеродрому Тіксі", — заявив він.

Рижков додав, що політ буде виконаний за узгодженим маршрутом, а російські фахівці на борту проконтролюють суворе дотримання параметрів польоту та застосування апаратури спостереження.

За словами Рижкова, С-130 не призначений для застосування будь-якої зброї. Літак і встановлені на ньому аерофотоапарати пройшли міжнародний огляд, в якому взяли участь і російські фахівці. Це "виключає використання технічних засобів, не передбачених договором", уклав він.

Договір з відкритого неба був підписаний 1992 року і став одним із заходів зі зміцнення довіри в Європі після Холодної війни. Він діє з 2002 року і дозволяє країнам-учасницям відкрито збирати інформацію про збройні сили та заходи один одного. У договір входять більшість країн НАТО, Росія, Білорусь, Україна, Грузія, Боснія і Герцеговина та нейтральні Швеція і Фінляндія. Як правило, польоти Росії і країн НАТО проводяться на взаємній основі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-