Голландський фрегат врятував майже 300 мігрантів

Голландський фрегат врятував майже 300 мігрантів

Укрінформ
Голландський фрегат Zr. Ms Van Amstel, що несе службу в рамках операції європейського агентства з охорони зовнішніх кордонів Frontex, висадив в італійському порту Кагліарі на Сардинії 291, врятованих кілька днів тому з рибацького човна у морі.

Про це повідомило міністерство оборони Нідерландів на своєму сайті.

"Патрульне судно європейського агентства з охорони зовнішніх кордонів Frontex виявило у п'ятницю човен за 100 миль від грецького берега", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, рибацький човен до того 7 днів перебував у морі. Серед врятованих - 20 дітей. Деякі із врятованих біженців були поранені та хворі, їм надали невідкладну допомогу.

Це п'ята рятувальна операція, проведена фрегатом за останні два тижні, в рамках яких у морі було врятовано майже тисячу мігрантів.

Як відомо, на даний час Європа переживає міграційну кризу, яка, на думку Єврокомісії, є найбільшою з часів Другої світової війни. За даними Міжнародної організації з міграції, лише у першій половині 2016 року у спробах потрапити в Європу через Середземне море загинула рекордна кількість мігрантів - 3 тисячі людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-