Претенденти на крісло Кемерона заявили про терміни Brexit

Претенденти на крісло Кемерона заявили про терміни Brexit

Укрінформ
Два кандидати на посаду лідера консервативної партії і, відповідно, прем'єр-міністра Великої Британії, визначили тимчасові рамки виходу країни з ЄС.

Про це повідомляє ВВС.

Фаворит перегонів, нинішня міністр внутрішніх справ Тереза Мей заявила, що для початку необхідно виробити чітку позицію майбутніх взаємин Британії з ЄС, перш ніж починати формальний процес виходу з членства.

Її суперниця, заступник міністра енергетики Андреа Лідсом, навпаки вважає, що процес виходу повинен початися якнайшвидше, щоб розвіяти економічну невизначеність.

До початку своєї політичної кар'єри в парламенті шість років тому Лідсом 25 років пропрацювала у фінансовій сфері, спочатку на торговому майданчику Лондонської біржі, а потім в якості інвестиційного фінансиста в банківській групі Barclays.

Лідсом також підкреслила, що майбутній прем'єр, на її думку, має походити з табору прихильників Brexit. В інтерв'ю газеті Sunday Telegraph вона сказала, що "було б дивно отримати лідера, який би не вірив у вихід з ЄС".

Такої ж думки дотримується і ще один кандидат на посаду лідера торі - міністр юстиції Майкл Гоув, давній євроскептик і один з ватажків кампанії за вихід з ЄС.

Однак Тереза Мей відкинула заяви своїх суперників, сказавши, що люди хочуть бачити в майбутньому лідері консерваторів більше, ніж просто "прем'єр-міністра Brexit". Мей під час агітаційної кампанії трималася в тіні, хоча відомо, що вона не належить до табору прихильників Brexit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-