Верховний лідер Ірану виключив співпрацю з США щодо Сирії

Верховний лідер Ірану виключив співпрацю з США щодо Сирії

Укрінформ
Верховний керівник Ірану аятола Алі Хаменеї заявив, що Тегеран ніколи не буде узгоджувати з США свої дії щодо Сирії та інших регіональних конфліктів.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Ми не хочемо такої координації, бо її головна мета - обмежити присутність Ірану в регіоні», - йдеться в промові Хаменеї перед студентами, текст якої оприлюднили на сайті верховного керівника.

Він також повторив вимогу до США припинити втручатися в події в регіоні, в якому Тегеран сприймає Вашингтон як суперника.

Зазначається, що Іран і США перебувають на протилежних сторонах конфлікту в Сирії: Вашингтон, як і значна частина західних країн і країн регіону, підтримує поміркованих повстанців проти режиму президента Сирії Башара аль-Асада, Тегеран надає Асадові пряму військову підтримку.

Іран також відкидає співпрацю з коаліцією понад 60 країн під проводом США, що бореться проти екстремістського угруповання «Ісламська держава» в Іраці й Сирії, хоча Тегеран окремо підтримує Багдад і Дамаск у боротьбі проти цього угруповання.

В Ірані верховний керівник (рагбар), обраний членами найвищого ісламського духовенства зі свого вузького кола, є найвищим керівником держави. Президент, обраний всенародно, лише виконує традиційні протокольні функції голови держави і є головою уряду країни.

Фото: tvc.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-